2022-09-27 Novinky - produkty

Alfa Laval běžela se svými rodinami pro dobrou věc

Celý týden, od pondělí 12. září do neděle 18. září, byla příležitost zapojit se a udělat dobrý skutek. Rozhodující nebyl ani čas, ani styl. Stačilo mít chuť přijít do parku na Letné a uběhnout nebo ujít pár kilometrů pro dobrou věc. Za každý uběhnutý kilometr šla část výtěžku na charitu. Této akce jsme se zúčastnili i my z Alfa Laval a naše rodiny.

 

TERIBEAR hýbe Prahou aneb Prima den s medvědem je sportovně – charitativní akce určená všem, kdo chtějí pomoci znevýhodněným dětem. TERIBEAR je „méďa hrdina“ – hlavní symbol charitativního projektu Nadace Terezy Maxové dětem. Tento projekt vznikl v roce 2009 jako reakce na vysoký počet dětí, které v České republice musí vyrůstat v ústavní péči.

Do osmého ročníku TERIBEAR se zapojila také společnost Alfa Laval. Sestavili jsme tým, ke kterému se připojily i rodiny našich zaměstnanců. Náš čtrnáctičlenný tým byl opravdu pestrý. Nejmladším účastníkem týmu byl syn našeho kolegy Radka Tůmy - Vojta, kterému je teprve rok a půl. Rodina Novákových zvládla společně uběhnout téměř 40 km. Nejlepším běžcem našeho týmu byl Ondra Musil, který uběhl až 38 km. Naším původním cílem bylo uběhnout alespoň 100 km. To se nám však podařilo překonat a nakonec jsme společně ušli a uběhli krásných 150 km. Kilometry se nakonec proměnily v 3 705 korun, které byly věnovány na dobrou věc.

Do charitativní akce se zapojilo celkem 11 644 lidí, kteří společnými silami zdolali 149 056 kilometrů. Ty partneři akce proměnili na 3 724 305 korun, které pomůžou opuštěným dětem. Jako poděkování všem účastníkům a dárek k 25. narozeninám nadace se partneři v závěru rozhodli dorovnat částku pomoci na finálních 5 000 000 korun. Akce se v letošním roce konala na pražské Letné po dvou ročnících, které probíhaly kvůli covidovým omezením online.

Jsme velmi rádi, že jsme se na akci mohli podílet a přispět k tak krásnému výsledku. Radost z pohybu je o to větší, když pomáhá druhým.

Štítky

Vše
Teribear CZ 640x360

Související informace: