2023-09-26 Novinky - produkty

Společnost Alfa Laval určuje svým nejnovějším deskovým výměníkem tepla nový standard tepelné účinnosti

Společnost Alfa Laval znovu zvedla laťku ve výrobě spolehlivé, provozuschopné a energeticky účinné technologie výměníků tepla pro své zákazníky. Právě na trh uvádí novinky ze své řady rozebíratelných deskových výměníků, které ovlivní ještě širší škálu aplikací a průmyslových odvětví.

Vývojový tým společnosti Alfa Laval tvrdě pracuje a zkoumá každý aspekt svých návrhů a hledá možnosti jejich vylepšení. Výsledky jsou ambiciózní, a to včetně dosud nevídaných inovativních nových funkcí a technických konceptů.

TS45 je nejmodernější rozebíratelný deskový výměník tepla na světě. Každý centimetr jeho konstrukce byl vytvořen s ohledem na flexibilitu a výkon. Je proto nejuniverzálnějším zařízením svého druhu na trhu a může být přínosem prakticky pro libovolnou aplikaci, zejména pokud jde o chlazení.

Tyto nové velké desky jsou plné inovací, které zvyšují tepelnou účinnost na novou úroveň. První z nich je nekruhový vstup a výstup OmegaPort společnosti Alfa Laval. Tato malá konstrukční změna přináší výrazné výsledky. Díky větší tepelné ploše může zvýšit účinnost celého svazku desek. V některých případech to dokonce znamená, že lze ve svazku použít méně desek bez ztráty výkonu.

Still image of the TS45

Druhou novinkou, která udržujte TS45 na špici sortimentu, je konstrukce FlexFlow společnosti Alfa Laval. Tato nová konstrukce využívá asymetrické kanály, které optimalizují tepelnou účinnost, což vede k až o 30 % vyšší účinnosti a menšímu zanášení. Jinými slovy pomáhá zajistit dlouhodobý, nákladově efektivní a kvalitní výkon.

Třetí a poslední velkou novinkou, díky níž TS45 vyniká nad ostatními, je instalace vzoru desek CurveFlow společnosti Alfa Laval. Tento nový vzor zlepšuje průtok a distribuci médií, takže se výrazně snižuje riziko zanášení a neplánované odstávky. S touto novou technologií může zákazník společnosti Alfa Laval ušetřit ještě více času, energie a nákladů na údržbu.

„Tyto funkce jsou třemi skvělými příklady toho, jak společnost Alfa Laval inovuje v oblasti energetické účinnosti v závodě o nulové emise,“ uvádí Carina Resareová, vedoucí výzkumu a vývoje

I když jsou uvedené inovace navrženy tak, aby zákazníky společnosti Alfa Laval posunuly na novou úroveň produktivity, může se TS45 pochlubit ještě jednou zásadní výhodou. Bez ohledu na aplikaci nebo umístění pomáhá tento rozebíratelný deskový výměník šetřit energii a minimalizovat emise uhlíku v každém procesu. Cíl společnosti Alfa Laval pro tuto konstrukci byl jasný už od začátku: řešit problémy zákazníků udržitelnějším a nákladově efektivnějším způsobem. To vše se odrazilo ve vývoji výměníku TS45. Každá nová inovace je zaměřena na snížení celkových provozních nákladů zákazníka a na dosažení kvalitních výsledků.

Nový standard tepelné účinnosti společnosti Alfa Laval má za cíl zvýšit laťku jejích zákazníků, odvětví a planety. Výměník TS45 je důkazem, že můžeme urychlit přechod na udržitelnější řešení a dosáhnout nulových emisí.

Více informací o průmyslové řadě Alfa Laval.

Alfa Laval - průmyslová řada

 

Štítky

Vše
TS45 plate

        

Seznamte se s výměníkem TS45 Alfa Laval

Důležité funkce

  • OmegaPortTM
  • CurveFlowTM
  • FlexFlowTM

Související informace: