M line
Řada rozebíratelných deskových výměníků tepla s rámem Alfa Laval M se používá při vysokých hodnotách výpočtového tlaku (>10barů/145 psi), například v případě nápojů sycených oxidem uhličitým. Celá řada typů desek a těsnění splňuje požadavky na materiály přicházející do styku s potravinami (FCM) pro pasterizaci i jiné funkce ohřevu a chlazení v hygienických aplikacích a provozech pracujících s médii v mlékárenském, potravinářském, nápojovém a farmaceutickém průmyslu.
Bezkonkurenční volba pro aplikace ve vysokotlakých hygienických aplikacích a provozech pracujících s médii
- Navrženo speciálně pro vysoké výpočtové tlaky
- Mimořádně snadný servis – těsnění vyhovující normám FDA zaručují snadné otevírání výměníku, jeho kontrolu a čištění.
- Odolnost proti znečištění a tepelná účinnost díky variabilní hloubce prolisu, variabilnímu vzoru rybí kosti a zvlnění
- Flexibilita – teplonosná plocha může být upravena přidáním nebo odebráním desek, případně kombinováním různých desek a materiálů
- Vhodné pro vícedílné výměníky tepla používané při pasterizaci, úspora prostoru, potrubí a nákladů
Optimalizace funkcí: Výměníky tepla z řady M jsou k dispozici ve třech různých velikostech a mohou využívat různé typy desek tak, aby zajistily optimální výkon v rámci vaší specifické aplikace.
![Clip plate](https://www.alfalaval.com/globalassets/images/service/clip-plate.jpg)
Typy desek pro různé hygienické provozy
Pro řady BaseLine & M Line jsou k dispozici dva různé typy desek:
- Desky se vzorem rybí kosti zajišťují dobré rozložení produktu i vysokou tepelnou účinnost. Používají se v celé řadě průmyslových odvětví.
- Dvoustěnné desky Gemini jsou projektovány tak, aby byly stoprocentně odolné vůči mísení. Skládají se ze dvou desek stlačených k sobě a brání křížové kontaminaci kapalin při úniku skrz desky.
Distribuční oblast s čokoládovým vzorem zajišťuje rovnoměrné rozložení kapaliny po celé teplosměnné ploše a přispívá k omezení tvorby zón stagnace, kde by mohlo docházet k záchytu nečistot.
Distribuční oblast s čokoládovým vzorem zajišťuje rovnoměrné rozložení kapaliny po celé teplosměnné ploše a přispívá k omezení tvorby zón stagnace, kde by mohlo docházet k záchytu nečistot.
Jak to funguje
Mezi deskami se vytvoří kanály a rohové porty v takovém uspořádání, aby každé médium proudilo vzájemně se střídajícími kanály. Teplo se v desce přenáší mezi kanály, kde protiproudý tok pomáhá dosáhnout nejvyšší možné účinnosti. Zvlnění desek zajišťuje průchod mezi deskami, opírá každou desku o desku sousední a napomáhá turbulenci média, což dohromady vede k účinnému přenosu tepla. Naši technici vám pomohou s navržením a výběrem nejvhodnějšího modelu i konfigurace pro potřeby vaší aplikaci tak, aby poskytovaly maximální tepelný výkon při minimální tlakové ztrátě.
Rozebíratelné deskové výměníky tepla (GPHE) Alfa Laval pro hygienické kapaliny/kapaliny
Vícedílný pasterizátor Alfa Laval GPHE
Vícedílný hygienický GPHE
Funkce
Nastavitelné nohy
Ložisková hlava
Váleček spojovací desky
Prodloužené matice
Fixovaná matice
Otvor pro šroub s funkcí zámku
Pojistná podložka
Pojezd přítlačné desky
Kryt stahovacího šroubu
Deset tipů týkajících se hygienických rozebíratelných deskových výměníků tepla
Zde naleznete několik tipů a servisních videí, které vám ukážou, jak udržovat hygienické rozebíratelné deskové výměníky tepla ve špičkové formě.
![baselinefrontline 640x360](https://www.alfalaval.com/globalassets/images/products/heat-transfer/plate-heat-exchangers/gasketed-plate-and-frame-heat-exchangers/basefronline-640x360.png)
Požadujte standardy nové generace výměníků tepla
Představujeme vám nejmodernější rozebíratelné deskové výměníky tepla. Zjistěte, jak vám naše nová generace rozebíratelných deskových výměníků tepla může přinést vyšší účinnost, lepší spolehlivost a jednodušší servis.
![Demand new standards Webbanner EN](https://www.alfalaval.com/globalassets/images/local/india/demand-new-standards_webbanner_en.jpg)
Food Logic
Hygienická zařízení Alfa Laval kombinují vysoký výkon a šetrnou manipulaci tak, aby byly zachovány citlivé složky produktů. Držíme krok s trendy v potravinářství a soustředíme se na čtyři klíčové úkoly: dodávat potravinářské výrobky spotřebitelům za konkurenceschopnou cenu, vytěžit co nejvíce z použitých surovin, snižovat odpad a emise a dodávat potravinářské výrobky splňující nejvyšší nároky na bezpečnost a hygienu.
![food logic 640x360](https://www.alfalaval.com/globalassets/blocks/local/india/promotions/food-logic-640x360.jpg)