Varna - výzvy a řešení
Příprava mladiny
Pomalá výroba mladiny, vysoká spotřeba energie, ztráta přísad, vysoká spotřeba vody a odpad jsou některé z problémů při výrobě a fermentaci mladiny. Obyčejné problémy, pro které máme mimořádná řešení, aby se výkonu pivovaru zvýšil.
![Industrial equipment for brewhouse efficiency 640x360](https://www.alfalaval.com/globalassets/images/industries/food-and-water/food-dairy-and-beverage/beverage/beer-production/craft-brewing/industrial-equipment-for-brewhouse-efficiency_640x360.jpg)
Výzva
- Oxidace při rmutování a nebezpečí zatuhnutí
Řešení
Výsledek
- Zvýšení výtěžnosti vyprázdněním všech pivních potrubí odplyněnou vodou
- Zlepšená stabilita chuti piva a trvanlivost
Vířivka
Separace kalu, peletizovaného nebo celého chmele z vaší mladiny.
![Carlsberg Northampton case 640x360](https://www.alfalaval.com/globalassets/images/industries/food-and-water/food-dairy-and-beverage/beverage/carlsberg-northampton-case_640x360.jpg)
Výzva
- Ztráta mladiny a značné plýtvání pivem
- Vysoký přenos pevných látek do chladiče mladiny může způsobit znečištění
- Potenciální vysoké náklady na likvidaci odpadního kalu
Výsledek
- Obnovte 99 % mladiny jinak ztracené jako kal, čímž získáte více piva
- Zkrácená doba vířivky a nižší spotřeba energie a vody
- Vyšší využití chmele z protiproudého proplachu pevných látek
- Snížený odpad a snížení znečištění/zanášení v chladiči mladiny
- Přeměňte kal na hodnotný vedlejší produkt
Chlazení mladiny
Po uvaření mladinu ochlaďte.
![Boston Beer case 640x360](https://www.alfalaval.com/globalassets/images/industries/food-and-water/food-dairy-and-beverage/beverage/boston-beer-case_640x360.jpg)
Výzva
- Vysoké náklady na energii
Výsledek
- Snížení energie až o 40 % opětovným využitím energie z varu mladiny k ohřevu následných várek